Arhitectura și TIC-ul

Arhitectura modernă are nevoie de și mai moderne… unelte

Din vechi timpuri cei ce au creat și au dat lumii lucruri ce nu au mai existat au fost numiți „ingineri”, termen ce provine de la engine – motor, ceva ce pune în mișcare, inima unei instalații.

Pentru a crea ai nevoie de „o casă”, un loc unde să creezi. Acești din urmă creatori s-au numit „arhitecți”. Cuvântul „arhitect” provine din latinescul „architectus”, care derivă din grecescul arkhitekton ( arkhi= șef + tekton = constructor) – conform Wikipedia. Noi credem că Arhimede a fost personalitatea care a definit creatorii, mai cu seamă ahitecții, pentru simplul fapt că el a realizat creații la comandă.

Toți acești creatori au putut să-și materializeze creațiile pentru că în primul rând, pe lângă imaginație, au folosit unelte adecvate.

Astăzi, TIC-ul (Tehnologia Informațiilor și Comunicațiilor) face parte din orice meserie, cu atât mai mult din cele tehnice și tehnologice.

Firma noastră realizează în acest sens „unelte” soft de birotică, însă doar la comandă. Cea mai bună unealtă pe care o recomandăm cu toată căldura este aplicația de calcul tabelar. Aceasta folosită cu îndemânare poate ușura extrem de mult procesul de creație.